SUSC Driven by purpose

Begin 2020 besloot ik om SUSC op te richten, toegewijd me in te zetten voor de transitie naar een duurzame economie.

Anne Wagenmans, Sustainability Change Manager & Owner SUSC

‘Ik ben SUSC gestart in een uitdagende tijd. Maar ik verwacht dat slimme organisaties nu momentum creëren voor verandering.’

LinkedIn – Anne Wagenmans

Anne’s expertise is veranderkracht voor verduurzaming. Haar ervaring in het internationale bedrijfsleven, de opgedane kennis aan de University of Cambridge én haar drive vormen de basis van haar training en consultancy werk.

Na haar master Bedrijfseconomie (Tilburg, 1999), waar ze afstudeerde op aandeelhouderswaarde, werkte Anne gedurende 20 jaar voor internationale organisaties als ExxonMobil, AEGON Asset Management en FMO. Ze werkte in zowel managerial rollen als senior HR adviesfuncties en leidde veranderingstrajecten op het gebied van bedrijfscultuur en performance management. Gedurende haar loopbaan raakte Anne geïnspireerd door organisaties als FMO die naast winst, maatschappelijke waardecreatie nastreven, inclusief het afremmen van klimaatverandering. Ze wilde haar veranderkracht inzetten voor impact; de transitie van ‘shareholder’ naar ‘stakeholder’ waarde. Na haar Sustainability postgraduate studie (University of Cambridge, 2018) werkte ze binnen het FMO Sustainability team aan duurzame energieprojecten in Chad, Nepal en Libanon.

Begin 2020 besloot ze SUSC op te richten, aan de vooravond van Covid-19 crisis. Gelukkig ook een tijd die laat zien dat organisaties tot grote verandering in staat zijn, met innovatie en veerkracht.

Naast SUSC werkt Anne sinds juli 2019 voor de University of Cambridge in de parttime rol van Assessor voor de courses: High Impact Leadership en Business Sustainability Management. Anne woont met haar man en hun twee kinderen in Den Haag en in haar vrije tijd loopt ze graag hard op het prachtige Zuiderstrand.

SUSC Professionals Netwerk

Verduurzamen vraagt een multidisciplinaire benadering. Vandaar dat SUSC samenwerkt met een netwerk van professionals op het gebied van duurzaamheid, circulariteit, reporting, communicatie en organisatieontwikkeling. Alle professionals uit het SUSC netwerk hebben een passie voor verduurzaming.

Samenwerken?

SUSC is ervan overtuigd dat we de transitie naar een nieuwe duurzame economie alleen samen kunnen laten slagen. Kennis en ervaring delen is van belang om de verduurzamingsslag te kunnen maken. Enthousiast over het SUSC concept en interesse in een samenwerking? Neem dan contact op om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen!

SUSC Dienstverlening