Skip to main content

SUSC maakt gebruik van de kennis en modellen van de University of Cambridge.

Deze Cambridge modellen worden in de trainingen op praktische manier uitgelegd en toegepast. Tijdens de training wordt niet verwacht dat deelnemers zelf de modellen bestuderen, we lopen er samen stap voor stap doorheen.

 

CISL (University of Cambridge Institute of Sustainability Leadership) is een wereldwijd gerenommeerd instituut voor het ontwikkelen van leiderschap, samenwerkingsverbanden en oplossingen voor een duurzame economie. In 30 jaar heeft het instituut een indrukwekkend track-record opgebouwd van samenwerking tussen het bedrijfsleven, de overheid en financiële instellingen.

Het Impact Leadership Model is ontwikkeld door de CISL, de Value Mapping Tool door het Instituut of Manufacturing.

Het Cambridge Impact Leadership Model

In 2018 publiceerde CISL het Cambridge Impact Leadership Model. Gebaseerd op 30 jaar ervaring met sustainability onderzoek en leiderschapsprogramma’s. Het model benadrukt de noodzakelijke combinatie van duurzaamheid en winstgevendheid voor het bouwen aan een succesvolle toekomst. 


Het model maakt deel uit van de publicatie ‘Rewiring Leadership. The future we want, the leadership we need’. Daarin wordt een oproep gedaan aan bedrijven en organisaties om een leiderschapsrol te nemen in de noodzakelijk transitie en actief bij te dragen aan positieve systeemveranderingen voor milieu en maatschappij. Cambridge vraagt aan organisaties haar doelstellingen niet te beperken tot het volgen van wetgeving en het aanpassen aan de veranderende omgeving. Bijdragen aan de vermindering van klimaatverandering is natuurlijk krachtiger dan het alleen aanpassen aan klimaatverandering (mitigation versus adaptation).

Een ambitieuze rol pakken voor het leveren van een positieve bijdrage in de transitie heeft een duidelijke economische en maatschappelijke business case. Het model biedt een analyse van kennis en vaardigheden voor een succesvolle transitie, voor zowel management als professionals binnen een organisatie.

Vragen over de toepassing in de praktijk?

De Business Case voor Sustainability

De Business Case voor Sustainability is ontwikkeld door SUSC op basis van kennis van de University of Cambridge. De tool geeft argumenten voor verduurzaming, bij ieder van de 10 elementen worden de risico’s en kansen geanalyseerd.  Het model biedt een framework voor het formuleren voor een duurzaamheidsstrategie en/of doelstellingen. Ook in klantgesprekken waarbij duurzaamheid een belangrijke rol speelt biedt het een goed handvat. Meer weten over dit model? Neem gerust contact met ons op.

De Cambridge Value Mapping tool

De Cambridge Value Mapping tool is ontwikkeld door de University of Cambridge. De tool is ontworpen om bedrijven te helpen hun waardestromen te identificeren, voor het behalen van duurzame bedrijfsdoelstellingen. Door op deze, interactieve manier naar een proces of dienst te kijken wordt innovatie gestimuleerd en duurzame ideeën gegenereerd. De innovatieve ideeën worden in een gestructureerd process omgezet in acties voor toepassing binnen de organisatie én in de waardeketen.

Dr Doroteya Vladimirova is Director van het Regenerative Business Models research programma bij het Institute for Manufacturing aan de University of Cambridge en ook een van de ontwikkelaars van de Cambridge Value Mapping Tool. Ze heeft het model veelvuldig wereldwijd toegepast in workshops bij internationale organisaties. Doroteya is part of the SUSC professionals netwerk en is nauw betrokken bij de toepassing van het Value model door SUSC.

De toepassing van dit model wordt uitgebreid behandeld in de SUSC Accelerator Course en de SUSC Value Workshops. Heb je vragen hierover?

SUSC Dienstverlening