SUSC Consultancy: het realiseren van impactvolle verandering met een adviseur naast je.

SUSC Consultancy helpt organisaties met het creëren van een Roadmap of met advies op maat.

Veel organisaties hebben een duurzaamheidsstrategie maar worstelen met het integreren van duurzaamheid in bedrijfscultuur, bedrijfsprocessen en besluitvorming.

SUSC Consultancy adviseert en ondersteunt klanten bij het realiseren van deze verandering en het bepalen van prioriteiten. Ook wordt aandacht besteed aan het vergroten van kennis en betrokkenheid om impactvolle keuzes te maken.

Sustainable Change Roadmap

Tijdens het creëren van een SUSC Roadmap werken we aan een meerjarig duurzaamheidsplan waarbij zowel bewustwording als praktische implementatie centraal staan. Het plan sluit aan bij een aanwezige duurzaamheidsstrategie en zal resulteren in strategische doelstellingen en concrete acties. Tijdens het traject wordt gebruik gemaakt van Cambridge modellen.

De SUSC Roadmap is een overzichtelijke rapportage die duidelijke timing en focus aangeeft. De creatie van een SUSC Roadmap beslaat een periode van 2 tot 4 maanden, afhankelijk van de scope van het traject. Het rapport bevat naast een planning van initiatieven, ook aanbevelingen voor aanpassingen in formele processen, waaronder besluitvorming, rapportage, communicatie en hr processen.

Tijdens dit proces worden zowel management als medewerkers uitgedaagd mee te denken en te bouwen aan een organisatie die waarde creëert voor zowel aandeelhouders/financiers als voor de maatschappij en het milieu. Een organisatie waar duurzaamheid een kernwaarde vormt.

SUSC Advies op Maat

SUSC begrijpt dat elke organisatie andere behoeftes heeft en zich bevindt in een andere fase van de verandercurve. Voorbeelden waar SUSC Consultancy mee kan helpen:

  • een frisse blik op het bestaand duurzaamheidsbeleid met de SUSC visie op verandermanagement;
  • energiek projectmanagement voor verduurzamingsinitiatieven (incl B Corp certificering), opvolging plan en doelstellingen;
  • in-company SUSC trainingen aangepast aan de organisatie.

In alle trajecten spelen de SUSC kernwaarden ‘missie-gedreven, betrokken en resultaatgericht’ een sleutelrol! 

Waarom voor SUSC kiezen?

Kennis van duurzaamheid & verandermanagement

Een krachtige combinatie van competenties

Theorie van de University of Cambridge

Gebaseerd op de nieuwste kennis en ontwikkelingen

Energie voor verandering

Dienstverlening met enthousiasme en aandacht

SUSC Dienstverlening