Skip to main content

Wie is jouw rolmodel?

Jessica van Vrouwelijk Leiderschap met Lef interviewde me in mei 2020 voor haar column op Instagram.

Jessica de Kam – Instagram

Wie is jouw rolmodel? Voor vrouwelijk leiderschap met lef vraag ik wekelijks talentvolle ondernemende vrouwen hun rolmodel te delen. Want: ‘You can’t be what you can’t see!’ Ook een man kan een rolmodel voor vrouwelijk leiderschap zijn.

Voor deze serie kreeg ik enthousiaste reacties, én de opmerking: ‘jemig, ik zou niet weten wie ik daarvoor moet nomineren!’ Laten we dat samen veranderen. Deze week het rolmodel van Anne Wagenmans.

Wat is vrouwelijk leiderschap met lef?
Toewijding aan maatschappelijk belang, veranderkracht, geen blad voor de mond.

Wie is jouw rolmodel?
Ik bewonder mensen zoals Willemijn Verloop voor haar veranderkracht en inzet voor sociaal ondernemen, Barack Obama voor zijn toewijding aan het maatschappelijk belang en ik vind Arjan Lubach scherp en heerlijk uitgesproken.

Hoe inspireren zij jou?
Die veranderkracht herken ik en dat koppelen aan de noodzaak voor verduurzaming is voor mij een vereiste, my purpose. Ik ben uitgesproken en tegelijkertijd kan ik mensen enthousiasmeren voor verandering. Mijn invloed is niet op wereldschaal zoals Barack Obama, maar op organisatieniveau.

Tip van Anne?
Ook op kleine schaal heb je meer impact dan je misschien zelf denkt, dus maak het verschil!

SUSC Dienstverlening